Bakningsdags!

Chokladtryffelkaka 15-20 bitar.     ugn 175 grader

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

tryffeln:

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vitchoklad
2 dl rostade blandade nötter
(brukar anväda valnötter och hasselnötter)


Gör så här:

1. Lägg på ugnen på 175 grader.

2. Smält smör i en kastrull.

3. Ta den från plattan.

4. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.

5. Rör ner ett ägg i taget.

6. Till sist mjölet.

7. Bre ut smeten i en smord bröad löstagbar form.

8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 min.

9. Kakan ska vara lite lös i mitten.

10. Koka upp undertiden smör och grädde.

11. Ta den från plattan.

12. Hacka choklad och rör ned. Smält helt.

13. Låt tryffelt halvt stelna i kylen i ca 1 timme.

14. Bre ut tryffeln över kakan och sätt nötterna och ställ sedan in den i kylen(el frysen).


Lycka till!


OBS!
Ta ut kakan 30 min innan servering!
(Man kan strö över lite kakao över kakan innan servering så ser det trevligare ut)

(Kakan är godast om man låter den stå några dagar)



Den enda biten kvar sen igår. Får väll ta och äta upp den... Med morgon kaffet, mums! Men får bli efter jag varit och sprungit.


Men se det snöar ute!



So perfect, you know that?
If you only were mine...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0